Gyere velem az óperencián is túlra, ott vár ránk a csodák birodaloma!

Egyszer volt, hol nem volt, álmainkban már itt volt a csodák kora, nem csak gyerekeknek!

3. Bujócska

Tízig számol

kis Donald,

Mickey koma

elbújhat!

Látlak!-visít

kis Donald,

Mert a füled kikukkant!

4. A Spenót

Volt egyszer egy kisgyerek, aki nem szerette a spanótot. Rudi babának hívták. Valahányszor a mamája ebédkor föltálalta a spenótot, ő egyszerűen kidobta az ablakon.

De hiszen a spenót nagyon egészséges-próbálta neki megmagyarázni anyukája. De Rudi baba csak azért is kidobta a spenótot.

Mikor aztán egy szép napon Rudika megint csak kihajította az ablakon a spenótot, röviddel utána egy nagyfülű, hosszú, hegyes orrú kis fickó jelent meg az abalakban.

Ki dobálozik itt a spenóttal?-kérdezte igencsak bosszúsan, mert hogy fülén és hosszú, hegyes orrán spenótszálak lengedeztek.

De amint észrevette Rudi babát, nem állhatta meg, hogy nagyot ne nevessen. Ahá! Szóval te voltál az!

A kis fickó egy manó volt. Egészen egyedül élt az erdőben. Magányosnak is érezte magát, és szeretett volna játszani valakivel.

Szóval nem szereted a spenótot-szólt a manócska Rudi babához. Igaz, am i igaz, én sem szeretem. Költözzél hozzám, akkor nem kell többé spenótot enned. Akár meg is esküszöm rá.

Hát ez csalogatóan hangzik-gondolta Rudika. Így aztán lekászálódott a székéről, és követte a manót az erdőbe.

Rudi baba meg a manó az egész délutánt pompás játékokkal töltötte. Mikor eljött a vacsora ideje, mindketten bementek a manó kunyhójába. A manócska két nagy tányér szénát szedet elő a tálalószekrényből, és az asztalra tette.

Mmmm!-morogta a manó, és a friss, zöld szénát nagy csámcsogással bekebelezte.

Rudi baba is kíváncsian nekilátott. Igen ám, de még a spenótnál is borzasztóbbnak találta, ráadásul még szúrt is. Így aztán a szénát tányérostul kihajította az ablakon. 

A manó elcsodálkozott. Nem szereted a szénát?-kérdezte.-Hiszen ez a manók kedvenc csemegéje!

Másnap reggeltől estig a kunyhó mögötti kertben játszottak. Este aztán megint bementek a kunyhóba.

Hát ha nem szereted a szénát, próbálkozzunk valami mással szólt a manócska Rudi babához. Két iszappástétomot vett elő a szekrényből, és az asztalra rakta.

Mmmm!-nyögte a manó, és még a szája széléről is lenyalta az iszapmaradékot.

Rudi baba óvatosan megkóstolta. De ezt is rosszabbnak találta a spenótnál. Sőt a szénánál is szörnyűbbnek! Így aztán megint csak kidobta az ablakon. 

-Ekkora finnyásságot még nem tapasztaltam!-dohogott a manócska. Nem szereted a szénát, nem szereted az iszappástétomot. Mit szeretsz te egyáltalában?

A manó méregbe gurult, és föl-alá járkált. Rudi baba csak nézte, a gyomra pedig egyre vészesebben korgott. Egyszerre sírva fakadt.

-Ebből elég volt!-toppantott a manócska. Galléron ragadta Rudi babát, és elmasírozott vele a faluba, egészen a házukig. Erősen dörömbölt az ajtón.

Mikor Rudi baba anyukája sírva kinyitotta, a manó átadta neki fiacskáját, és így szólt: -Tessék! Visszahoztam. Ilyen elkényeztett kis vakarcsot nem tűrök a házamban! 

Rudi baba mamája letörölte könnyeit. Rettentően örült, hogy visszakapta egyetlen fiacskáját. És mit gondoltok, mi történ, amikor legközelebb megint spenótot főzött?

Kitaláltátok! Rudi baba jóleső mormogással az utolsó cseppig kiürítette a tányért. Végtére is, a spenót mégiscsak jobb a szénánál. Hát még az iszappástétomnál...


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 55
Heti: 4
Havi: 807
Össz.: 164 352

Látogatottság növelés
Oldal: 2. A spenót
Gyere velem az óperencián is túlra, ott vár ránk a csodák birodaloma! - © 2008 - 2018 - azoperenciantul.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: a padlas a kiraly meztelen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »